Välj rätt vinterskor

I takt med att det blir kyligt och halt är det viktigt att ha bra vinterskor på fötterna. Skorna bör vara vattentäta, ha god andningsförmåga och hålla värmen.  Det kan vara svårt att veta vad man ska välja i det stora utbudet av vinterskor. När och var du ska använda dina skor, avgör vad du ska satsa på.  Hos oss finns ett stort utbud av varma, tåliga kängor för olika underlag.  

Dubbat eller odubbat? 

Det är underlaget som avgör om du bör använda dubbat eller odubbat. Om du befinner dig i en miljö där det bitvis kan vara halkigt, exempelvis i stadsmiljö, passar odubbade skor bäst. Dubbade skor är att föredra om du befinner dig i en vintermiljö där du är helt omgiven av snö och hala underlag.  

Hos oss finner du varma och säkra vinterskor med dubbar eller Arctic Gripfunktion: 

  • Merrell Moab är envattentät och varmfodrad vinterkänga med Vibram Arctic Grip-sula som ger ett fantastiskt grepp på våt is.Denna sko är mest användbar idedelar av landet där det inte blir så kallt och snöigtoch därisensnabbt smälteroch blir blöt. Denna sko passar bra om du till exempel vill kunna gå in och ut i affärer, eftersom den inte skadar underlaget så som skor med dobbar gör.  
  • Icebug Metroär en klassisk promenadsko med dubbar. Den är både vattentät och ger ett bra grepp oavsett underlag.Denna sko passar bäst i de delar av landet som har mycket snö, kyla och is.Skon har dragkedja på insidan och är därför snabb och smidig att dra på och av. En supersäker sko och ett måste för den som rör sig där isen lägger sig.  

Mångsidiga höst – och vinterkängor 

Förutom underlag och säkerhet finns ett antal frågor att tänka igenom innan du köper nya vinterskor. Är du ute efter en sko som är lätt att dra på? Vilket material föredrar du? Är komfort eller utseende viktigast? Frågorna är många!  

  • Alfa Berg Advance är en robust känga med universell passform. Kängan är tillverkad i oljat nubuckläder och GORE-TEX-membran som gör skon både vattentät och ventilerande. Kängan har ett bra grepp, är stabil och mångsidig.  
  • Merrell coldpack ice är en varm, vattentät damskinnstövel med fantastiskt grepp på våt is. Tack vare Arctic Grip utan dubbar fungerar skon lika bra på våt is som på klinkers. Skon är enkel att dra på, utan varken dragkedja eller snörning, och funkar perfekt om du vill komma ut snabbt för att hämta post eller gå ut med hunden. 
  • Haglöfs Ridge Mid är en riktigt bra vandringssko med utmärkt grepp på vått underlag. Smarta materialval och innovativa detaljer ger en oslagbar sko som är tillförlitlig och vattentät – en ny klassiker!