Tappa inte fokus på semestern

Nu är sommaren här och det betyder semester för de flesta. För många kan det vara svårt att fortsätta med träningsvanorna under semestern och det blir lätt bli lite extra god och onyttig mat/dryck. Vilket gör det ännu viktigare att lägga in några träningspass även under semestern för att inte tappa för mycket tempo.

Även om man planerar att åka iväg på semestern finns det många träningsprodukter som är små och enkla att ta med sig på semester. Abilica erbjuder många träningsredskap som är enkla att ta med på resan till exempel Abilica FitnessBand och Abilica RubberBands Set. Med gummiband kan du göra de flesta övningar och dom tar liten plats i din resväska.

Här får du tips på 5 övningar du kan göra med hjälp av dessa redskap.

 1. Enhandsrodd (tid: 1 minut)

Fäst bandet runt ett dörrhandtag eller något annat föremål i höft/mag/brösthöjd. Stå med benen parallella på en höftbredds avstånd. Spänn magen och räta på bröstet. Sträck ut en raklång arm framför dig. Dra tillbaka armen med armbågen intill sidan. När du vant dig vid denna övning kan du även röra axeln bakåt och framåt medan du sträcker ut/drar tillbaka armen för en mer intensiv träning. Byt arm efter 30 sekunder.

 1. Push-ups (tid: 1 minut)

Placera dig i push-up-positionen med bandet över övre delen av din rygg och runt dina händer. Gör en vanlig push-up och kom ihåg att sänka ner bröstkorgen mot golvet. Bandet kommer att göra push-upen mer effektiv under den uppåtgående rörelsen samtidigt som motståndet är ringa under den neråtgående och svårare rörelsen.

 1. Rakt dödlyft (tid: 1 minut)

Fäst bandet så långt som möjligt så att det inte kan glida uppåt. Stå med ryggen mot fästpunkten och håll bandet mellan dina ben. Böj överkroppen framåt och tryck ut rumpan. Böj lite på benen. Skjut höften framåt och räta på kroppen. Håll ryggen rak och magen spänd under hela övningen.

 1. Stående rotation (tid: 1 minut)

Fäst bandet runt ett dörrhandtag eller något annat föremål i höft/mag/brösthöjd. Stå med ena sidan vänd mot fästpunkten. Håll bandet med båda händerna och sträck ut armarna framför dig i maghöjd. Rotera bort från fästpunkten. Håll höfterna stilla. Byt sida efter 30 sekunder.

 1. Svängande planka, rygg (tid: 1 minut)

Fäst bandet i taket eller i någon annan hög fästpunkt. Lägg dig på rygg. Använd flera band eller knyt bandet för att spänna det. I startpositionen ska dina ben befinna sig ganska högt ovanför golvet. Dra dig själv uppåt, håll kvar huvud och axlar på golvet och låt kroppen hålla en rak linje från axel till ankel. Stöd dig med armarna på sidorna. Sväng benen mot golvet och för därefter upp dem igen. Håll alltid kroppen rak.

 

8 träningstips på semestern

 1. Variera träningen så inte motivationen försvinner
 2. Hitta dina träningsrutiner
 3. Använd träningsprodukter för variation och bättre träning
 4. Använd trapporna i stället för hissen
 5. Ta med en kompis på träningen för extra motivation
 6. Kom ihåg att vila tillräckligt i mellan träningspassen
 7. Få i dig tillräckligt med vätska innan, under och efter träningen

 

Lycka till och trevlig sommar!