Lundhags Öppet Fjäll – en magisk upplevelse!

De flesta har säkert någon gång gett sig i kast med något som de aldrig gjort förut… kanske har man utmanat sig själv att sluta äta godis, börja tävla eller ja kanske bara komma igång med träningen…

Anna, Mårten och Gunnar som arbetar på produktavdelningen på Sportringen/Team Sportia valde att utmana sig själva i ett fjällmaraton. Två av de tre har knappt sett ett fjäll under sommartid och kanske än mindre förstått vad det innebär att springa på fjället. Den tredje deltagaren är den norrländske killen, som mer eller mindre är född på en fjälltopp. Lundhags Öppet Fjäll, en helt perfekt utmaning för ett gäng som till vardags jobbar med prylarna man bör ha med sig på turen.

Klockan 07.00 i Vålådalen startade Anna och Gunnar som skulle ta sig hela maran över fjället. Blå himmel, 4 grader och snabba skor gjorde det hela till en bra start på dagen. Då de första 7 km hade en kraftig stigning konstaterade den annars vana asfaltslöparen Anna att hon skulle vara tvungen att skippa löpningen och istället koncentrera sig på att sätta fötterna på rätt plats och gå över fjället, medans Gunnar vant tassade på både upp och ner för fjäll, stock och sten.

Drygt 2,5 timme senare gjorde västeråsaren Mårten debut på 27 km banan och påbörjade sin resa mot målet, med starka friska steg i den helt fantastiska terrängen.

Längs den vackra banan fanns det energistationer utportionerade och där man fick ta del av bl.a. lokala delikatesser, kallskuret, knäckebröd, soppa, energibars och en massa vätska. Allt för att deltagarna skulle klara den fortsatta marschen/löpningen mot målet i Trilllevallen. Miljön kan inte beskrivas som annat än helt magisk! Växterna, djurlivet och atmosfären ger ett lugn till besökaren. 

De tre kämparna tog sig över fjället i egen takt och passade på att njuta av dagen. Den tidigare kalla morgonen hade övergått i en riktigt behaglig sommardag med 18 grader och gassande sol, vilket gjorde det något kämpigt den sista biten. Men skam den som ger sig. 

Gunnar tassade i mål på respektabla 8h 43 min, Anna var nöjd efter 9h 30 min på fjället och Mårten jublade när klockan stannade på drygt 8h.

En utmaning som heter duga och som flera dagar efter loppet fortfarande har satt sina spår – både i benen och i sinnet. I benen kommer känslan förhoppningsvis att lätta, men känslan i sinnet kommer alltid att finnas kvar, stoltheten och magin av att ha klarat 27 km respektive 43 km på jämtländska fjällens höjder. Magi!

Tack Lundhags och Lundhags Öppet Fjäll för en magisk dag!

Hälsningar Gunnar, Mårten och Anna.