Träningskläder används förhoppningsvis ofta och behöver därför lite extra omtanke.
Det är lätt att använda vädret som ursäkt nu när det blir mörkt och regnigt. Men ta hand om dina kläder, så står de emot vind och väta på ett bra sätt.

Vi har testa lite olika tvätt och rengöringsprodukter som finns i Sportringens sortiment. Det blir en hel del tvätt när man tränar dagligen och är man flera i familjen så finns de alltid något som behöver rengöras, tvättas, impregneras eller fräschas upp.

Nedan följer en kort beskrivning och recension av de fyra produkter som testats!

SpringYard Deo Refresher – uppfräschande skospray
Skor har en tendens att börja lukta illa efter ett tag, framförallt träningsskor. Det är inte alltid det finns plats för separat förvaring för illaluktande skor och det finns därför en risk att lukten sprider sig till andra kläder. Deo Refresher är en spray för uppfräschning och rengöring av insidan av alla typer av skor. Sprayen motverkar obehaglig doft!

SpringYard Waterguard – impregneringsspray
Många olika sorters kläder och skor kan impregneras för att skydda både dig och materialet från väta och smuts. Vi har testat SpringYard Waterguard – impregneringsspray på både vardagskläder, så som boots och regnbyxor samt på träningskläder. Det är lätt att använda regn som ursäkt för att inte ge sig ut och springa, men impregnera löpjackan så håller den mot väta! Sprayen är enkel att applicera och ger bra resultat. Vattnet rinner av materialet!

Grangers Active Wash – sporttvättmedel
Vid daglig träning blir det en hel del träningskläder som behöver tvättas och är det flera personer i hushållet så blir det oftast en hel del olika typer av kläder som behöver tvättas. Active wash är ett tvättmedel som är specialanpassat för att ta bort smuts, svett och odör från träningskläder. Det vi framförallt gillade med tvättmedlet är att det passar de flesta typer av material och att det även är effektivt vid låga temperatur, till exempel vid ulltvätt. Ull är ett fantastiskt material att träna i men kräver skonsam tvättning på låga temperaturer. Tvättmedlet maskerar inte bara dålig lukt med parfym utan det tar bort odören.

Springyard Sneaker Cleaning Kit – skorengöring
Sneakers kanske inte är något som används frekvent som träningsskor men är väldigt vanliga som vardagsskor. Då vit är den klart vanligaste färgen blir dessa ofta snabbt smutsiga och missfärgade, framförallt om de används av barn. Sneaker Cleaning kit är precis vad det låter som, ett rengöringskit för sneakers men också för andra typer av skor i textil, canvas eller mocka. Kitet var oerhört lätt att använda och resultatet blev riktigt bra. Den smutsiga gråa nyansen försvann och skorna blev åter igen vita.

Instruktion för exakt användning finns på varje produkt.
Lycka till med tvätt och rengöring och kör på med träningen!