Syns i mörkret med LED-light produkter

Under årets mörka månader är synligheten i trafiken starkt begränsad. Redan i skymningen ökar risken för olyckor markant. Genom att göra dig synlig i mörkret, kan du rädda både ditt eget liv och andras.

Många olyckor och personskador sker på grund av att vi vistas i mörkret utan att synas. Största andelen olyckor där fotgängare skadas eller förolyckas sker i tätbebyggt område, ofta på eller intill övergångsställen. Med LED-light produkter syns du på flera hundra meters avstånd, vilket ger föraren god tid att bromsa in.

  • LED-väst med tre olika ljusfunktioner och utbytbara batterier som gör dig synlig på upp till 300 meters avstånd i skymning och mörker.
  • Flash LED Light är ett band som bärs runt armen eller benet. Det fasta eller blinkande skenet gör att du alltid syns i mörkret och ger medtrafikanter chansen att upptäcka dig på upp till 300 meters avstånd. Detta ger föraren god tid att agera.
  • Blinky LED är en liten blinkande björn, hjärta eller smiley som du fäster på jackan eller väskan. Den gör dig synlig på upp till 200 meters avstånd.

Varför LED-light produkter och inte bara en vanlig reflex?
En vanlig reflex lyser endast när de blir belysta, medan lysande LED-produkter alltid gör fotgängaren synlig på upp till 200 – 300 meters avstånd. De ger cyklister och fordonsförare gott om tid att agera.

Var rädd om dig själv, dina nära och kära!