Genom att välja en hockeyklubba som är anpassad för just dig blir det lättare att passa, dribbla och skjuta – och självklart roligare på isen! Här nedan har vi listat några saker att ta tänka på när du väljer hockeyklubba.

 

Hur lång ska hockeyklubban vara?

Ett bra utgångsläge är att klubban ska vara 80% av din längd, vilket innebär ungefär till din nästipp när du står utan skridskor. Om klubban är för lång blir det svårare att spela och det ökar risken för skador.


Hur hård ska hockeyklubban vara?

Flexen, det vill säga hårdheten, på en hockeyklubba varierar. Det är viktigt att välja rätt hårdhet så att du kan flexa den ordentligt. Ju högre nummer hockeyklubban har, desto styvare är den och det krävs mer styrka från dig som spelar.


Vilken vinkling ska hockeyklubban ha?

Det är viktigt att ha rätt vinkling på klubban. Högervinkling eller vänstervinkling beroende på hur du spelar. Om du i vanliga fall är högerhänt är det vanligt att vilja ha en vänstervinklad klubba, och tvärtom.

Vilken kickpoint ska hockeyklubban ha?

Med kickpoint menas vilken flexpunkt klubban har, det vill säga var skaftet böjs mest. Vill du ha en låg, medel eller hög kickpoint?