Sportringen Hockey än grupp fristående specialistbutiker inom SGN Sport, med några av Nordens allra bästa hockeybutiker. En av dem är Sportringen77 i Örnsköldsvik. 

I hockeymetropolen Örnsköldsvik hittar man Norrlands största renodlade hockeybutik – Sportringen77. Butiken har fem anställda och erbjuder ett brett hockeysortiment och alla olika tjänster som hör hockeyn till. Vi säger hej till delägare Niclas Lundkvist och hans team.

Samarbetar med Victor Hedman
Butiken i Örnsköldsvik slog upp portarna i juni 2013. Butiksnamnet kommer från det stora affischnamnet, och Ö-viks stolthet, Victor Hedman. Hedman bär tröjnumret 77, därav namnet Sport77.

– Under somrarna är vi engagerade i flera hockeyskolor och vi är grymt stolta över vår hockeyskola med Victor Hedman, säger Robert Westin som jobbat i butiken sedan 2015. Hedman är grym både som lirare och som person, nybliven mästare i Stanley Cup och också förärad med Conn Smythe Trophy som slutspelets främste. Klart vi är stolta över att samarbeta med en sådan hockeyprofil, fortsätter Robert.

Föreningsförsäljningen är en viktigt för butiken.

Ett år efter att Sport77 öppnat gick butiken med i Sportringen och ändrade då namn till Sportringen77. Att bli en del av en specialistgrupp medförde, förutom utbyte av erfarenhet, att butiken fick en större aktör i ryggen som stöttar med allt från marknadsföring till inköp.

– Vi har med åren skapat ett nära samarbete med de största och främsta leverantörerna inom hockey. Vi jobbar dagligen tillsammans med både Bauer, CCM och Warrior, berättar Emil Edlund som också är ansvarig för föreningsförsäljning i butiken.

Försäljning till föreningar är en viktig del för Sportringen77 som idag har avtal med tiotalet klubbar, allt från elitföreningar som MODO Hockey till mindre klubbar såsom Höga Kusten Hockey. Butiken har dessutom eget tryckeri som gör att de kan sköta allt själva från beställning till tryck och leverans med korta ledtider.

– Hos oss är alla hockeyfrälsta välkomna, oavsett om du spelar på elitnivå, eller om du är precis börjat på hockeyskola, fortsätter Nicko, medan han engagerat visar mig runt i butiken.


Både fysisk butik och e-handel

Nicko berättar att förutom butiken i Örnsköldsvik driver de e-handeln sticksonline.se som är en komplett hockeybutik på nätet med allt vad det innebär. På webben är det inte bara besökare från Norrland, utan kunderna kommer från hela Norden och ner i Europa.

– Vi har satsat hårt på webben och på sticksonline.se. Det har varit väldigt lyckat! Vi har vuxit ca 40% varje säsong och idag är vi en av landets tre största på området. Men även om webben är viktig för oss, så är butiken i Örnsköldsvik vårt hjärta. En samlingsplats för folk som bara vill prata av sig kring hockey, ta en kaffe – med avstånd förstås.