Seger är ett företag med fötterna på jorden. Till och med väl förankrade i den Västgötska myllan, mitt i Sveriges textila centrum. Fabriken ligger i den lilla byn Röshult, några mil från Borås. Vägen till Röshult går genom mörka höga granskogar, och förbi grönskande ängar. Här grundades företaget i ett gammalt uthus redan 1947. Där och då startades den första stickmaskinen av Gunnar Segerqvist.

Seger är ett företag uppväxta nära naturen. Där finns deras arv och inspiration, sprungen ur den friska, krispiga luften. Daggen. De snötäckta ängarna och skogen. Trädkronor som skuggar. Vass som blåser i vinden och bäcken som porlar. Allt handlar om naturen. Och att förstå att vi är en del av den.

Den självklarhet Seger haft med grönska precis utanför dörren sätter såklart sin prägel på hur man som företag förhåller sig till miljön. Bakom fabriken startar elljusspåret som slingrar sig fram genom skogen, förbi höga trädstammar och myrstackar. På ängen precis utanför kontorsfönstren odlas jordgubbar för självplockning.

På Seger görs aktiva val för att hitta klimatsmarta alternativ som lämnar så små fotavtryck efter sig som möjligt. Inte bara idag, eller imorgon utan också för nästa generation. Och generationen efter den.

Alla Segers Sense strumpor stickas i Sverige på en plats de älskar, och av människor de bryr sig om. Fabriken i Röshult drivs till 100% med ren certifierad vindkraft, och genom att producera strumpor av högsta kvalitet som håller mil efter mil, bidrar de till en minskad konsumtion. Hållbarhet på Segers vis. När de väljer material gör de det med lika mycket omsorg om dig, som för vår natur. De använder sig av erkänt miljövänliga garner och material som Bambu, EXP-behandlad ull och 100% återvunnen RECO Nylon. Material som alla uppfyller de högst ställda kraven på miljö- och hållbarhet.

Även maskinerna och hur de rengörs går hand i hand med deras miljötänk då de smörjer deras maskiner med olja som är så ren att man kan laga mat i den. De använder också överblivet garnlager, och stickar mössor av det som annars skulle hamnat på soptippen. Plastpåsarna är gjorda till största delen av sockerrör, och de återanvänder så mycket de kan av de transportförpackningar, och uppmanar kunderna att göra samma sak.

Seger, som så många andra har insett att vår planets resurser inte är oändliga. De gör vad de kan, precis som många av kollegorna i branschen.

  • Vi älskar sport. Tävlingar. Men just här finns det ingen mållinje att korsa. Detta arbetet pågår hela tiden, och vi kommer aldrig komma i mål. Men vi springer vidare. För vi kan och vi orkar – för det finns ändå en vinnare. Moder jord. Och alla framtida generationer.