Säg hej till Sportringen Uppsala Sport & Profil

Sportringen Uppsala Sport & Profil är en av butikerna inom SGN Hockey Group – en specialistgrupp inom SGN Sport med några av Nordens allra bästa hockeybutiker. Butiken i centrala Uppsala drivs av Mats Lööv, vars hjärta slår extra hårt just för hockey och föreningsarbete.

Mats började arbeta inom sportbranschen 1996 och genom åren har hockey, klubb och företag alltid varit en stor del av hans yrkesliv.

– Allt föll på plats när jag hittade Sportringen som erbjöd en egen grupp för klubb & företag och dessutom en hockeygrupp med några av Sveriges allra bästa hockeyhandlare.

Jag kände direkt att det är det här jag ska hoppa på, det här vill jag inte missa, berättar Mats om varför han valde att ansluta sig till Sportringen. Sedan starten 2017 har Sportringen Uppsala Sport & Profil arbetat mot föreningar, företag och mot konsumenter.

Mats, som har ett långt förflutet som hockeyspelare, står nu i butiken och hjälper sina tidigare lagkamraters barn att hitta rätt bland produkterna. Tillsammans  med sina tre anställda, som alla är hockeyfantaster, har butiken blivit en mötespunkt för hockeyfans i hela Uppland.  Nätverkandet går brett Uppsala Sport & Profil arbetar brett på klubb och företagssidan. De erbjuder det mesta som företag behöver, allt från julklappar och sommarpresenter till profil- och arbetskläder.

– Detta område har blivit allt viktigare för oss att jobba med. När vi trycker på klubbkläder, så trycker vi ju även företagens loggor på föreningskläderna och på det sättet skapas en naturlig kontakt med företagen. Det blir en naturlig och lättsam ingång och det är ett trevligt sätt att knyta kontakter för fler samarbeten.

Nätverkandet mellan företag, klubbar och butiken är något Sportringen Uppsala värnar om och genom tillhörigheten i Sportringen ökar nätverket ännu mer.

– Det är lätt att bli lite isolerad i sin egen butik, även om jag har världens bästa kollegor – så är det otroligt värdefullt att få prata med likasinnade butiksägare, att få utbyta erfarenheter och ta del av tips och trix under våra hockeyträffar inom gruppen är oerhört givande. Hoodien som skapar tillhörighet trots hög konkurrens på lokal ort, så har Uppsala Sport & Profil en stor grupp med lokala föreningar som väljer dem i första hand. Det är många hockeyföreningar, men bland samarbetspartnerna hittar man också föreningar inom brottning, konståkning såväl som den nyare sporten roller derby.

– En hoodie med sin klubbs logga på, kan göra så otroligt mycket för teamkänslan, och detta är väldigt kul att vara en del av. Vi vill att klubbarna verkligen ska känna att vi är deras hemmabutik och att de är vår förening.