Säg hej till Sportringen Ting Hockey

En av Sveriges allra bästa hockeybutiker hittar du i Tingsryd. Ting Hockey är en av butikerna inom Sportringen Hockey, en specialistgrupp inom SGN Sport. Ting Hockey ligger i Smålands djupa skogar och där har vi träffat ägarna Andreas Danielsson och Tomas Alricsson.

Tomas har varit i hockeybranschens i hela sitt liv. Han spelade sin första match i seniorsammanhang 1979 och gjorde sin sista 2010. Tomas, som var center, spelade några säsonger i division 1, under perioden då det var landets näst högsta serienivå. 1993 gick han in som delägare i Ting Hockey, en butik med anor ända från 1986. – Det här är det bästa jobb jag haft, tänk att få arbeta med sitt stora intresse! berättar Tomas. Även Andreas har en gedigen bakgrund inom hockey. Han har spelat på olika nivåer innan han la skridskorna på hyllan som 32-åring.

– Men hockeyn tar nog ännu större plats i mitt liv idag. Det är fortsatt hockey morgon, middag, kväll och det ser jag som ett stort privilegium, säger Andreas.

Nörderi, kunskap, engagemang

Hos Ting Hockey hittar man ett stort urval av klubbor, skridskor, skydd och kläder från marknadens allra bästa hockeyleverantörer. Men många väljer att komma till Ting Hockey för att bara snacka hockey. Gemensamt för alla medarbetare på Ting Hockey är just nörderiet.

– Vårt fokus är att hjälpa kunden att hitta rätt produkter anpassade efter spelarens vikt, styrka, spelstil och kropp. Att hitta en lösning som passar alla, är den säkraste vägen till att det inte passar någon, säger Tomas medan han visar upp den välfyllda skridskoavdelningen.

 

 

Bildtext: Ting Hockey bjuder på kunskap och personlig utprovning.


Med fokus på förening

Föreningslivet är mycket viktigt för Ting Hockey-gänget. Både privat som spelare, som pappatränare och som åskådare och för Ting Hockey som verksamhet är föreningarna själva navet.

Vi har samarbetsavtal med både föreningen i Tingsryd, många föreningar i länet men även klubbar utanför Smålands gränser. Vi har bara en klubb i samhället men inom en radie på tio mil finns det väldigt många klubbar, och vi har avtal med många av dem. Vi tillbringar mycket tid i hallen hos klubbarna, vi tror på att ha en hög närvaro och vara en del av dem för att lyckas, berättar Andreas.

Nävaro i ishallarna är viktigt för Ting Hockey.

 

”3 Tings Favoriter”:

Fotscanner för exakt bekräftelse av längd, bredd, vristhöjd på foten. Det är så man hittar rätt förutsättningar för passform och komfort, och om man önskar bygga personliga skridskor.

Hjälmen, skyddar det viktigaste vi har! En till två säsonger sen är det dags att byta. Hockey är en fysisk sport och skyddet i hjälmen är en färskvara.

Klubbor. Ting Hockey löser klubbor oavsett om du är proffs och amatör, lång eller kort, kille eller tjej, dribbler eller shooter. I butiken finns alltid mycket klubbor tillgängligt.