Säg hej till Sportringen EVENTSPORT

Eventsport i Vänersborg är en av butikerna inom Sportringen Hockey – en specialistgrupp inom SGN Sport med några av Nordens allra bästa hockeybutiker. Vi har träffat ägaren Jens Öberg, som driver verksamheten. – Vi är mer än bara en butik, och det gör Eventsport unikt, säger Jens.

I 15 år har Eventsport i Vänersborg varit verksamt. Namnet är kanske inte det mest vanliga när det kommer till en butik – men Eventsport är också så mycket mer än bara en butik.
– När vi startade så hade vi innan jobbat med event kopplat till sport. Därför fick namnet på hela verksamheten bli Eventsport som är väl inarbetat, berättar Jens, ägaren, som själv har spelat hockey och har bra vetskap om vad den aktiva utövaren behöver.

Viktiga föreningsavtal
Tänker man Vänersborg tänker man nog också bandy. Staden har ett elitlag inom det området. Men hockeyn är ändå större.
– Geografiskt ligger vi i ett bredd-område när det kommer till hockey. Inom kort avstånd finns det många klubbar och de utgör ett bra underlag för oss. Vi har klubbavtal med tio klubbar och tillsammans har vi ett samarbete som är bra och väl fungerande för alla parter. Eventsport är aktiva, vill finnas till för föreningarna, och vi vill synas med dem, säger Jens som under sommarperioden packar företagsbussen och tillbringar åtta veckor på sommarhockeyskolor.

Hall och skottrampar
Eventsport att flera ben att stå på. Butiken och allt vad den innebär är en del av verksamheten. Men hos Eventsport kan man också träna och prova saker.
– Vi har en hall, vi har skottramp både inom- och utomhus. Det gör oss unika. Vi gör mycket aktiviteter med företag och privatpersoner. Från mitten av april och framåt under sommarperioden är det många lag son bedriver sina träningspass hos oss, till det ska man också lägga flertalet individuella pass. Att vi har de lokaliteter som vi har innebär också att vi i samband med föreningarnas utprovningsdagar kan erbjuda en helhet som få andra, säger Jens stolt. Just det här med att Eventsport är mer än bara en butik är en styrka – och också någonting som man är stolta över.

Gör egna klubbor
Eventsport är också med och driver utvecklingen framåt när det kommer till klubbor.
– Nu handlar det inte om hockey, men vi gör en egen bandyklubba och en kälk-hockeyklubba. Kompositklubbor blev snabbt populärt inom hockeyn, vi har nu också försökt föra in komposit i bandy-och kälkhockeyklubbor, utveckla klubborna, inte minst när det kommer till vikt. Det är spännande och det är synonymt med det som Eventsport vill stå för: innovativt och utveckling. Det är en del av vårt framgångsrecept, säger Jens.

Vy över butiksdelen.