Säg hej till Nya Sportringen Halmstad

Över en enkel middag en onsdag i mars föddes idéen om en helt ny sportbutik. Och fyra månader senare var det ett faktum – Sportringen Halmstad öppnade i juli 2018. Sofia har hela sitt liv tränat och är speciellt aktiv i Halmstad Muay Thai där hon tränar och tävlar i thaiboxning. Och efter att ha varit hemma med sina barn i nästan 10 år så såg hon fram emot att både träffa folk och få jobba med det hon älskar.  

– Jag gillar inte bara boxning, utan älskar all sport och det som rör en hälsosam livsstil. Vår familj är aktiva i en mängd idrotter – klart vi skall ha en sportbutik!

Kontaktade SGN Sport och Sportringen
Inför all planering av den nya butiken var det självklart för Sofia att ta kontakt med SGN Sport och Sportringen. De såg en stor fördel med att SGN Sport arrangerar Sportmässor och har kontakterna med leverantörer klara.

– Vi kan utforma sortimentet som vi själva vill, och vi tycker om att vi inte är bundna till att butiken måste se ut på ett visst sätt. Dessutom fanns det mycket annat som var färdigt för oss att använda, såsom loggan och grafisk manual. Vi uppskattar bland annat SGN Sports superbra prisskyltssystem. De är viktigt med tydlig pris- och produktinformation, och med detta system går det snabbt och lätt att göra.

Sportringen Halmstad har nu funnits i drygt två år och när KappAhl valde att flytta såg Sofia möjligheten till ett ännu bättre läge på Köpmansgatan mitt i centrala stan. Den nya butiken fokuserar på löpning, träning, outdoor och kommer ha ett stort utbud på padel.

– Denna butik är lite större än tidigare, 1400 kvm, men framförallt så ligger vi på gågatan, mitt i stan. Jag skulle säga att det är bästa läget i Halmstad, och det har såklart ett stort värde för antalet besökare och kunder. 

Sofia kontaktade SGN Sports retailstöds-partner Omni Retail som tillsammans med henne tog fram ett förslag på ritning och butikskoncept. På Omni Retail arbetar butikskonstruktörer och designer som tog fram en mood board med förslag på exponering och färger.

– Vi är jättenöjda med Omni Retail. De har lång erfarenhet av butik, och av sportbranschen. Och dessutom är de prisvärda. Vi har använt deras standardinredning och sedan adderat detaljer som gör butiken inbjudande och spännande.

Butiksupplevelsen i fokus
Man märker att Sportringen Halmstad prioriterar butiksupplevelsen. Inredningen i vitt och grått varvas med bänkar i oljad ek och sittpuffarna i läderimitation bjuder in till skoprovning. Istället för vanliga avdelningsskyltar har man valt ljuslådor, som designern inspirerats av under en resa till London. Belysningen i butiken är outstanding. Sofia har valt spotlights från SGN Sports avtalspartner Norlux och som accentbelysning syns svarta taklampor som gör ett starkt designintryck och ramar in kampanjborden. Och längs kundvarvet lyser en ledslinga i taket som lockar och leder blicken runt om i butiken. Exponeringsmodulerna i fönstren är egentillverkade.

– För att väga upp de ljusa nyanserna i butiken har vi valt att tillverka svarta moduler till skyltfönstren. I dessa blir det enkelt att exponera och inspirera både förbigående såväl som kunder i butiken. Affischerna är belysta och billiga att trycka, och dessutom superenkla att byta ut. Vi vill kunna byta uttryck ofta i butiken.

Sportringen Halmstad hittar du på Köpmansgatan 21 i centrala Halmstad.