Äntligen är det dags för höstlov! För de flesta betyder det mer tid tillsammans med familjen. Ett härligt innehållsrikt lov behöver varken vara särskilt dyrt eller innebära att resa långt bort. Nedan har vi listat våra bästa tips på saker man kan hitta på lediga höstdagar med barnen.


Picknick i naturen

Man behöver sällan åka långt för få komma in i naturens magiska värld. Låt barnen samla naturmaterial för att sedan pyssla med hemma. Kottar, stenar, pinnar, löv – allt går att använda och skapa kreativa projekt med. Man kan också samla pinnar och stenar och göra ett eget luffarschack att spela i skogen, eller skapa mandalas av vackra höstlöv. Glöm inte att ta med fika, varm dryck och något skönt att sitta på.


Skridskor

Besök din kommuns närmaste ishall och åk skridskor tillsammans med barnen. Ofta kan man hyra skridskor och hjälm på plats och inträdet brukar vara några tior. Efter några timmar på isen kan det vara riktigt skönt att sjunka ner i soffan med en film och låta kroppen vila.


Bygg en naturhinderbana

Naturen är en perfekt plats för spring i benen. Dessutom är den full av material för att skapa en egen hinderbana. Balansera och hoppa över stockar och stenar och spring slalom mellan stubbar. Kryp under trädgrenar och häng rep mellan träden och gå balansgång. (Viktigt! Glöm inte att skydda trädstammen med någon form av vadd så att den inte får skavsår.)


Tänk att resan är målet

Ge er ut på en cykeltur eller längre promenad och utforska sommarens favoritställen. Upptäck hur naturen har förändrats och hur platsen ser ut när den skiftat till höstfärger. Ta med energi för hela dagen, kanske ett stormkök eller matiga mackor. Stanna på vägen och utforska allt som dyker upp. Resan är minst lika rolig och viktig som målet.


Badhus

Besök ett äventyrsbad och lek loss tillsammans med barnen. Eller välj en lugnare simhall och fokusera på själva simningen. Kanske är det dags för ett nytt simborgarmärke till samlingen?

 

 

 

 

 

 

 

Nu önskar vi dig och din familj ett härligt och aktivt höstlov!