Hej Hagsätra Sport!

Sportringen – Hagsätra Sport är en del av en specialistgrupp inom SGN Sport med några av Nordens allra bästa hockeybutiker. Vi har pratat med Benny Magnusson som, tillsammans med sin bror Dick, driver butiken söder om Stockholm.

– Vi erbjuder våra kunder spetskompetens inom vår kategori, från knattenivå hela vägen upp till elithockey.

Familjen Magnusson, övertog Hagsätra Sport 1971. Butiken som då var en fullt sorterad sportbutik drevs av Dick och Bennys pappa Stig. Det dröjde inte länge förrän inriktningen mot hockey växte sig allt starkare och de senaste 20 åren har man valt att specialisera sig mot framförallt hockey samt bandy.

Från småknattar till landslagsspelare

I ett halvt sekel har sportbutiken i Hagsätra försett Stockholmslagen med hockeyprylar. Försäljning till föreningar är en viktig del för butiken som idag har avtal med ett tiotal klubbar, allt från elitföreningar till mindre klubbar.

– Våra kunder uppskattar att vi erbjuder spetskompetens inom hockey. Och vi älskar det! Det är något visst med att ha varit med att knyta skidskorna på småknattar för första gången, till att följa dem hela vägen upp till NHL, berättar Benny.

På Hagsätra Sport är just det personliga mötet viktigt. Varje medarbetare lägger stort fokus på att säkerställa att varje kund får med sig rätt produkt hem.

-Från det att man kommer in genom dörren följs man av en och samma säljare hela vägen ut genom kassan. Det skapar en relation med varje kund som skapar varaktighet, berättar Madde som arbetat i butiken i nästan 20 år.

Ladies night

Många förknippar nog hockey med pojkar, grabbar och män. Men på Hagsätra Sport är även tjejerna i fokus. Ett omtyckt event är ”Ladies Night”, en kväll i butiken med bubbel, mingel och grejer för tjejer.

– Svensk ishockey har en enorm utvecklingspotential för flick- och damishockeyn. Och våra tjejkvällar har blivit mäkta populära, så de kommer vi att fortsatt utveckla!