Håll dig varm i vinter

Håll dig varm under vintern med hjälp av ullens fantastiska egenskaper. Oavsett om du ska stå stilla och heja på en fotbollsmatch, fjällvandra eller åka skidor så har vi kläder för alla väder – från topp till tå!

Varför ska man välja ull?

Ull är naturens eget funktionsmaterial och besitter helt unika egenskaper som man hittills inte har lyckats framställa på konstgjord väg. Här är några av ullens goda egenskaper:

  • När kroppen avger värme byggs ett isolerande värmande luftlager som hindrar att värmen leds bort från huden.
  • När du svettas absorberar ullen en stor del av vätskan (till skillnad från till exempel bomull) vilket gör att du inte känner dig blöt.
  • Luftspalter i materialet ökar isoleringen av kroppsvärme, vilket gör att ett löst stickat plagg håller värmen bättre än ett tight stickat plagg. Ett tight stickat plagg hjälper därför till att kyla ner kroppen.
  • Kreatinet som finns i ull bryter ner illaluktande bakterier, vilket gör att kläderna inte luktar svett.
  • Det vattenavvisande materialet i ull hindrar bakterier från att växa till sig. Ullplagg behöver inte tvättas ofta, utan det räcker att vädra plaggen i fuktig väderlek.
  • När ull upplevs som stickigt beror det på att det finns grova fibrer i ullen som inte viker undan för huden utan sticker rakt på. Ju finfibrigare ull desto mjukare upplever vi den.

Woolpower är ett svenskt företag som tillverkar varma underställ och förstärkningsplagg i sitt egenutvecklade material Ullfrotté Original. Produkterna har hög slitstyrka och lång livslängd för att påverka miljön så lite som möjligt. Woolpower är specialiserade på funktionella produkter som tål extrema väderförhållanden, plötsliga väderomslag och olika aktivitetsnivåer.

Woolpower är noga med att fåren som producerar ullen behandlas väl och att merinoullen är mulesing-fri.

Här hittar du alla produkter från Woolpower