BH-guide i samarbete med Casall

Vi har ett stort utbud av sport-bh modeller, var och en med unika egenskaper. Din sport-bh ska kännas rätt för dig. Vi rekommenderar att springa på stället, hoppa och stretcha när du provar en sport-bh för att få en uppfattning om passformen.

Nedan följer några punkter som du bör tänka på för att hitta det rätta stödet för just dig. Du bör också tänka på att det inte bara finns ett rätt val, du kan behöva olika sport-bh:ar till olika tillfällen.

VILKEN SPORT-BH ÄR BRA FÖR YOGA, GYM ELLER LÖPNING?

Olika aktiviteter kräver olika nivåer av stöd. Att utöva yoga eller styrketräning ställer helt olika krav på din kropp när det gäller rörelse – därför tagit fram olika modeller för allt ifrån lågintensiv träning till de högintensiva träningspassen. Bh:arna delar vi in efter låg, medel och högintensiv träning.

LÅGINTENSIV TRÄNING

Dessa Sport-bh:ar är utvecklade för lågintensiva aktiviteter, såsom pilates, power walking och golf. De är gjorda i mjuka material och med stort fokus på komfort och rörelsefrihet.

MEDELINTENSIV TRÄNING

För medelintensiva träningsformer såsom gym, cykling, skidåkning och core träning. Dessa Sport-bh:ar är gjorda av material som andas väldigt bra och ger utmärkt stöd, de kommer låta dig fokusera på träningen även vid pulshöjande träningspass.

HÖGINTENSIV TRÄNING

Dessa Sport-bh:ar är utvecklade för högintensiva aktiviteter, med stöd och bekvämlighet som högsta prioritet. Vi använder material som andas utmärkt och ger extremt bra stöd för att hjälpa dig igenom de tuffare passen. Sport-bh:ar som passar perfekt till löpning, Crossfit och HIIT träning och till större bröst som kräver mer stöd.

FAB FACTS OM DINA BRÖST OCH TRÄNING

  1. När du tränar utan en ordentlig sport-bh kan dina bröst röra sig i sidled, inåt och utåt, uppåt och neråt så mycket som 20 centimeter.
  2. Det finns inga muskler i dina bröst. De stöds endast av skinn och ett nätverk av ligament som finns i hela bröstet och sitter fast i bröstväggen. Att brösten blir hängiga, vilket är permanent, beror på att dessa ligament är uttänjda.
  3. En vanlig bh reducerar bröstens rörelser med ungefär 35 % medan en sport-bh reducerar rörelserna med över 70 %.
  4. Sport-bh:ar förlorar sin elasticitet med tiden. Precis som träningsskor behöver man byta ut dem regelbundet.
  5. Olika aktiviteter – och kroppsbyggnader – kräver olika typer av stöd. Casall har lösningar som uppfyller de flesta behov.

FÖR MER INFORMATION OCH FÖR HJÄLP MED ATT HITTA RÄTT SPORT-BH, VÄLKOMMEN IN TILL OSS I BUTIKEN!

Utvalda Sport-bh:ar från Casall