Löpning under varma dagar!

Sommaren är en fantastisk årstid att ge sig ut och springa. Men om det blir riktigt, riktigt varm är det dock många som drar sig för att ge sig ut på en löptur.
Här får du tips på hur du klarar att genomföra dina löppass även under riktigt varma sommardagar.

Ge dig ut tidigt på morgonen!
Morgonlöpning har många fördelar. Det är inte bara en fantastisk atmosfär och lugn tidigt i ottan utan även temperaturen är svalare.

Spring i skogen
Har du bara möjlighet att ge dig ut mitt på dagen rekommenderar vi att du springer i skogen där det är svalare och du får skugga.

Blöt ner din träningströja
Ett bra knep för att bli lite extra nedkyld är att blöta ner träningströjan både innan och under turen. På detta sätt kan du förebygga ackumuleringen av värme.

Spring långsammare
Ibland är det frustrerande att på sommaren inte kunna springa lika snabbt som övriga delar av året. Tänk dock på att din kropp behöver mer energi för att kyla ner kroppen i mycket varma förhållanden och att ett långsammare tempo är därför att föredra.

Drick, drick, drick!
Detta kan inte sägas nog så många gånger. Drick regelbundet med vatten under hela dagen, även om du inte är särskilt törstig. När du springer långt (framförallt om du springer längre än en timme) kan en sportdryck med kolhydrater och salter hjälpa kroppen lite extra att ta upp vätska.

Använd funktionskläder
Det gör stor skillnad att bära rätt klädsel, då kroppen behöver kunna avge värme. Långbyxor eller långärmat är inte att föredra.Vi rekommenderar lätta shorts och ett (tidigare nerblött) t-shirt/linne. Använd gärna en keps eller skärm som skyddar mot solen. Om du använder keps, se till att ha en keps specifikt anpassad för träning/löpning, då vanliga kepsar behåller värmen mer än den släpper ut.

Skydda dina ögon och din hud
Se till att skydda kroppen ordentligt från solen strålar. Solglasögon anpassade för löpning och solskyddsfaktor är ett måste. Stryk på solskyddskrämen 45 till 60 min innan passet, så att den inte rinner ner i ögonen.

Och sist men inte minst, NJUT! Människan är anpassad att vänja sig till värmen.

Lycka till med sommarlöpningen!

Omslagsbild: @Röhnisch Sportswear
Bild i blogg: @craft sportswear swe