22 sep 2021

Hur man står emot vädrets makter

STÅ EMOT VÄDRETS MAKTER MED GORE-TEX

GORE-TEX är något man ser många outdoor-plagg och skor märkta med nu för tiden. Om ett plagg eller en sko är märkt med GORE-TEX logga kan du vara säker på en sak – du får ett oerhört funktionellt plagg som skyddar din kropp mot vädrets makter så att du kan leva det aktiva liv du älskar! Här berättar vi mer om vad GORE-TEX är och ger dig de tre viktigaste fördelarna med GORE-TEX membranet.

 

 

Vad är GORE-TEX?

GORE-TEX utvecklades av Wilbert L. Gore och Bob Gore år 1969. Wilbert och Bob tillverkade högteknologiska lättviktskablar, bland annat en viktig sådan till Apollo 11, som senare landade på månen men Edwin ”Buzz” Aldring Jr, och Neil Armstrong ombord. Genom deras arbete upptäckte de att man kunde isolera kablarna med så kallad polytetrafluorethylen (ePTFFE) och det var detta materialet som flera år senare skulle visa sig även fungera till kläder.

Hemligheten bakom GORE-TEX är ett extremt tunt membran med fantastiska egenskaper. De mikroskopiska porerna i membranet är 20 000 gånger mindre än en vattendroppe, vilket betyder att en droppe vatten inte tränger igenom materialet. Porerna är däremot 700 gånger större än en vattenmolekyl, vilket ger materialet en optimal andningsförmåga. Även om det andas ger detta oerhört finmaskiga nät även ett 100% skydd mot vinden. GORE-TEX-produkter uppfyller, eller överträffar denna standard.

3 fördelar med GORE-TEX

 

GORE-TEX är vattentätt
Regn och snö kan helt enkelt inte komma in, även i de tuffaste stormarna är du skyddad.

 

GORE-TEX är vindtätt
Vindkyla kan sänka din kroppstemperatur snabbt och orsaka obehag. GORE-TEX vindtäta teknologier blockerar alla vindar.

 

GORE-TEX har god andningsförmåga
Svettånga kan försvinna, så även under intensiv aktivitet känner du dig bekväm.

Klicka här för att hitta in till vårt stora sortiment av GORE-TEX kläder och skor.