02 dec 2019

Gör julklappsleken lite sportigare!

Julklappslekar är ett annorlunda sätt att dela ut julklappar på och uppskattat av många! Då den oftast ersätter stora inköp av julklappar kan den även bidra till att julen blir mindre stressig. Det finns dock mängder med olika varianter på hur leken kan går till och här ger vi dig ett förslag på en lite mer sportig lek som garanterat får er att skratta och kanske t.o.m. svettas!

Förberedelser:
Grundidén är att alla deltagarna som är med och spelar köper en eller flera julklappar, beroende på vad man har kommit överens om, och lägger i en hög på ett bord. Man ska då ha slagit in julklapparna väl (gärna i flera lager) för att de ska vara svåra att öppna.

Du behöver: Ett par stora tumvantar och en tärning.

Så här går det till

  1. Paketen ska vara väl inslagna. Gärna mycket tejp och flera lager papper. De ska vara kluriga, men inte omöjliga, att öppna.
  2. Gå laget runt och slå tärningen, den som får en sexa får sätta på sig vantarna och börja slita upp ett paket. Under tiden fortsätter de andra turas om att slå tärningen.
  3. Nästa person som får en sexa tar över vantarna från den tidigare paketöppnaren och fortsätter att försöka öppna paketet.
  4. Den som först lyckas öppna paketet får behålla det. Sedan börjar man om med nästa paket.

 

Tips på julklappar till julklappsspelet 

 

 

 

Tips på tumvantar till julklappsspelet

 

Vi önskar er en riktigt mysig jul!