12 mar 2018

Ta hand om dina träningskläder!

Kung Bore håller fortfarande ett fast grepp I hela landet men hoppas att ni ändå får till träningen. Det är lätt att använda vädret som ursäkt men ta istället tillfället i akt och spring ett härligt fartlekspass i djupsnö!

Under de senaste veckorna har jag fått möjlighet att testa lite olika tvätt och rengöringsprodukter som finns i Sportringens sortiment. Det blir en hel del tvätt när man tränar dagligen och om man är flera i familjen så finns de alltid något som behöver rengöras, tvättas eller fräschas upp.

Nedan följer en kort beskrivning och recension av de fyra produkter som testats!

SpringYard Deo Refresher – uppfräschande skospray
Skor har en tendens att börja lukta illa efter ett tag, framförallt träningsskor. Det är inte alltid det finns plats för separat förvaring för illaluktande skor och det finns därför en risk att lukten sprider sig till andra kläder. Deo Refresher är en spray för uppfräschning och rengöring av insidan av alla typer av skor. Sprayen motverkar obehaglig doft och fungerade oerhört bra i vårt skoförråd!

SpringYard Waterguard – impregneringsspray
Många olika sorters kläder och skor kan impregneras för att skydda både dig och materialet från väta och smuts. Jag har testat denna spray på både vardagskläder, så som boots och regnbyxor och på träningskläder. Det är lätt att använda regn som ursäkt för att inte springa men genom att impregnera sin löpjacka så håller den mot vätan lite extra! Sprayen är enkel att applicera och gav bra resultat, där vattnet rinner av materialet!

Grangers Active Wash – sporttvättmedel
Vid daglig träning blir det en hel del träningskläder som behöver tvättas och om du eller ni i hushållet utövar olika idrotter blir det oftast också en hel del olika typer av kläder som behöver tvättas. Active wash är ett tvättmedel som är specialanpassat för att ta bort smuts, svett och odör från träningskläder. Det jag framförallt gillade med tvättmedlet är att det passar de flesta typer av material och är även effektivt vid låga temperatur, till exempel ulltvätt. Ull är ett fantastiskt material att träna i men kräver skonsam tvättning på låga temperaturer. Tvättmedlet maskerar inte bara dålig lukt med parfym utan tar bort den. Mitt gamla underställ, som haft en permanent svettlukt senaste åren, luktar nu faktiskt bra efter tvätt.

Springyard Sneaker Cleaning Kit – skorengöring
Sneakers kanske inte är något som används frekvent som träningsskor men är väldigt vanliga som vardagsskor. Då vit är den klart vanligaste färgen blir dessa ofta snabbt smutsiga och missfärgade, framförallt om de används av barn. Sneaker Cleaning kit är precis vad det låter som, ett rengöringskit för sneakers men också för andra typer av skor i textil, canvas eller mocka. Kitet var oerhört lätt att använda och resultatet blev riktigt bra. Den smutsiga gråa nyansen försvann och skorna blev åter igen vita.

Instruktion för exakt användning finns på varje produkt. Lycka till med tvätten och kör på med träningen! Kanske kan du få lite extra inspiration från att favoritunderstället blir av med den där  härdiga odören och regnet bara rinner av cykeljackan!